top of page

KLUSC-KIST

Schermafbeelding%202020-10-11%20om%2020.06_edited.jpg

In 1998 ontstond de behoefte om de reguliere trainingen die werden georganiseerd voor o.a. defensie en de grotere vechtsport organisaties meer gestalte te geven en zo ontstond toen nog onder een andere naam KLUSC-KIST & BUDOBOOTCAMP.

 

Insteek was om sporten functioneel en toegankelijk te maken en weg te blijven van de gebaande paden om routine te voorkomen. Dit gebeurde middels de KLUSC methodiek met de daarbij behorende meetmodellen. Inmiddels is KLUSC een breed geaccepteerd model en alhoewel het zijn eigen leven is gaan leiden, door anderen wordt gebruikt maar niet overal juist wordt toegepast , is het principe bij ons gelijk gebleven.

KLUSC™ staat voor

  • Kracht

  • Lenigheid

  • Uithoudingsvermogen

  • Snelheid

  • Coördinatie (o.a. techniek)

 

Deze onderdelen vormen samen de basis voor Conditie.  In onze trainingen gaan we uit van het principe dat we niet bewegen zoals een fitnessapparaat dat van ons verlangd maar veel natuurlijker maar vaak ergens onderweg zijn vergeten of hebben afgeleerd. Onderschat niet hoe zwaar dit nog steeds kan zijn.

KIST™ staat voor 

  • Keep

  • It

  • Simple

  • Training

Keep it simple. Wanneer je wordt uitgezonden (in mijn tijd dan) waren er niet altijd materialen laat staan trainingsruimten beschikbaar. Toch is fit blijven essentieel voor lichaam en geest en dus voor de uitoefening van je plicht. Niets doen is geen optie dus blijft over om inventief te werk te gaan. Hoe kun je op kleine ruimte en met een minimum aan materiaal toch trainen? Trainingen die niet veel techniek vragen of materiaal maar wel het uiterste van je vragen op verschillende gebieden. Zowel fysiek, cognitief en ook (sociaal) emotioneel. Een concept dat sinds 1998 succesvol wordt toegepast en omarmt. Zo trainden wij defensiepersoneel en speciale eenheden ten behoeve van het ontwikkelen van de vecht-, verdedigingstechnieken maar ook conditioneel. Regelmatig organiseren wij trainingen voor sporters met verschillende achtergrond en ook de starters en herintreders zijn van harte welkom.  Hoe dan ook, effectief, doordacht en de nodige dosis fun maken dat sporten weer leuk is en doeltreffend.

Zelf eens meetrainen of meer informatie? Vul dan het contactformulier in.

Verveling en routine zijn desastreus;

De meeste sporters zijn er inmiddels wel achter dat veel sportscholen, dojo's en coaches weinig grensverleggend zijn en blijven hangen in hetgeen zij al jaar na jaar doen. Of hun kennis ontlenen aan vluchtig doorgelezen stukjes tekst of filmpjes van het internet. De successen van onze trainingen zitten niet alleen in de behaalde resultaten en het toepassen van kennis en ervaring maar zeer zeker ook in het feit dat iedere training anders is en daarmee uitdagend blijft. Ongeacht het niveau van de deelnemer.  De aandacht voor de sporter maar ook voor het groepsverband. 

Dat we dit succesvol doen bleek al toen we in 2008 startte met Budo Bootcamp. Een combinatie van militaire bootcamps en diverse vecht- en verdedigingssporten.  Twee werelden waarin de instructeur heeft gewerkt en getraind en dit samenbracht in events door heel Nederland en elders in Europa. Ook de Budo Nieuwjaarsduik was een bekend fenomeen in de budowereld en daarbuiten.  Een nieuwjaarsduik op geheel eigen wijze met natuurlijk een frisse duik in het koude zeewater als afsluiting.

Tot op de dag van vandaag verzorgen we nog steeds trainingen in groepsverband en 1 op 1.  Voor bedrijven, sporters, teams en personen die net even een extra zetje in de rug nodig hebben. 

bottom of page